Ervaringen uit de vorige edities

In september 2016 lanceerden we het pilootproject 30-30-30 met dertig deelnemers. Positieve resultaten motiveerden ons om de campagne in een tweede fase open te trekken naar de volledige provincie Oost-Vlaanderen. De naam van het project werd herdoopt tot 30-30. Vanaf 2018 gingen we nog een stapje verder: iedereen in Vlaanderen kan meedoen met 30-30. Enkele deelnemers laten je graag meegenieten van hun ervaring.

Evy Gruyaert

Evy Gruyaert

De beste anti-stress remedie ever: elke dag heel even buitengaan en bewegen in en tussen het groen…: believe me, dat doet wonderen!”. Even dat lichaam laten werken en dat hoofd “afzetten”… zalig!
Tom Boudeweel

Tom Boudeweel

Als sportjournalist sta ik dagelijks met beide voeten in de sportwereld. Fietsen is mijn nieuwe passie. In mijn heimat Oost-Vlaanderen is er voor elk wat wils: de natuur in het Waasland, de grens met Nederland of de heuvels van de Vlaamse Ardennen. Of gewoon genieten van rechte wegen op de Scheldedijk.
Sofie Mora

Sofie Mora

Dansen is één van mijn grote passies. Niets zo fijn en vrij als op blote voeten in de gras dansen, je longen kunnen vullen met buitenlucht met de zon op je gezicht. Aan beweging heb ik geen gebrek maar merk dat bewegen in de natuur meer voldoening, rust en vervulling aan me geeft. Ook de rustmomentjes in de natuur, daar geniet ik van. Even helemaal één zijn met alles om je heen.
Ruben Van Gucht

Ruben Van Gucht

Ik ben een kind van de boerenbuiten. Opgegroeid tussen de velden. Sporten in de natuur is en blijft thuiskomen voor mij. Nooit vertrek ik met muziek in de oren, ik luister enkel naar de geluiden van de natuur. Laat mij los in een bos, door akkers en op veldwegen en ik ben een gelukkig mens. Mijn zentoestand bereik ik wanneer ik m’n loopschoenen aantrek en erop uittrek in de natuur.
Anneleen Pieters

Anneleen Pieters

Ik wilde al langer meer bewegen maar vond geen geschikte uitlaatklep. Tot ik las over 30-30. Ideaal voor mij, want ik wandel graag. Ik wist meteen weer waarom ik als kind zo graag ronddwaalde in het bos achter ons huis. Ik heb dat dertig dagen volgehouden en ik zou het zo opnieuw doen. Ik voel mezelf weer opleven, fitter worden, stralen. Ik herontdekte rust en kalmte in mezelf.
Steven De Groote

Steven De Groote

Gedurende lange tijd had ik last van overgewicht. 30-30 heeft me aangezet om aan mijn gezondheid te werken en dus meer te bewegen. De meest evidente keuze was om mijn auto aan de kant te zetten en met de fiets naar het werk te gaan. Door het bewegen in het groen ervaar ik veel rust. Het gevoel om eens fysiek moe en mentaal ontspannen te zijn, doet me veel deugd. Je kan me nu veel vaker in de natuur terugvinden.
Cyntia Braems

Cyntia Braems

Het was voor mij persoonlijk een juist evenwicht tussen laagdrempeligheid en lichte dwang. Ik wilde al een hele tijd meer bewegen, maar het kwam er niet van. 30-30-30 kwam op het juiste moment. Gretig begon ik elke dag te bewegen: tijdens de lunchpauze op het werk in het groen van de Blaarmeersen of ’s avonds thuis in het pittoreske Sint-Goriks-Oudenhove (de poort van de Vlaamse Ardennen). Ik heb veel meer energie en ik weet dat bewegen de sleutel is voor mij.