Ervaringen uit de vorige edities

In september 2016 lanceerden we het pilootproject 30-30-30 met dertig deelnemers. Positieve resultaten motiveerden ons om de campagne in een tweede fase open te trekken naar de volledige provincie Oost-Vlaanderen. De naam van het project werd herdoopt tot 30-30. Vanaf 2018 gingen we nog een stapje verder: iedereen in Vlaanderen kan meedoen met 30-30. Enkele deelnemers laten je graag meegenieten van hun ervaring.

Kim Devos

Kim Devos

Na lang thuiszitten met een burn-out spoorde de actie 30-30 Kim aan om buiten te komen en haar buurt te verkennen. "30-30 gaf me goesting om opnieuw te bewegen. Na een wandeling zit ik vol nieuwe energie. Fysiek, maar vooral mentaal. Ook bij de boomplantactie ben ik graag van de partij. Echt een aanrader, zo’n kiem in de grond planten. Dit jaar doe ik opnieuw mee. Zo word ik elke dag aangemoedigd om naar buiten te gaan. Die regelmaat motiveert me, dan heb ik geen excuus om binnen te blijven!”. 
Steven De Groote

Steven De Groote

Gedurende lange tijd had ik last van overgewicht. 30-30 heeft me aangezet om aan mijn gezondheid te werken en dus meer te bewegen. De meest evidente keuze was om mijn auto aan de kant te zetten en met de fiets naar het werk te gaan. Door het bewegen in het groen ervaar ik veel rust. Het gevoel om eens fysiek moe en mentaal ontspannen te zijn, doet me veel deugd. Je kan me nu veel vaker in de natuur terugvinden.
Anneleen Pieters

Anneleen Pieters

Ik wilde al langer meer bewegen maar vond geen geschikte uitlaatklep. Tot ik las over 30-30. Ideaal voor mij, want ik wandel graag. Ik wist meteen weer waarom ik als kind zo graag ronddwaalde in het bos achter ons huis. Ik heb dat dertig dagen volgehouden en ik zou het zo opnieuw doen. Ik voel mezelf weer opleven, fitter worden, stralen. Ik herontdekte rust en kalmte in mezelf.
Sofie Mora

Sofie Mora

Dansen is één van mijn grote passies. Niets zo fijn en vrij als op blote voeten in de gras dansen, je longen kunnen vullen met buitenlucht met de zon op je gezicht. Aan beweging heb ik geen gebrek maar merk dat bewegen in de natuur meer voldoening, rust en vervulling aan me geeft. Ook de rustmomentjes in de natuur, daar geniet ik van. Even helemaal één zijn met alles om je heen.
Tom Boudeweel

Tom Boudeweel

Als sportjournalist sta ik dagelijks met beide voeten in de sportwereld. Fietsen is mijn nieuwe passie. In mijn heimat Oost-Vlaanderen is er voor elk wat wils: de natuur in het Waasland, de grens met Nederland of de heuvels van de Vlaamse Ardennen. Of gewoon genieten van rechte wegen op de Scheldedijk.
Evy Gruyaert

Evy Gruyaert

De beste anti-stress remedie ever: elke dag heel even buitengaan en bewegen in en tussen het groen…: believe me, dat doet wonderen!”. Even dat lichaam laten werken en dat hoofd “afzetten”… zalig!
Ruben Van Gucht

Ruben Van Gucht

Ik ben een kind van de boerenbuiten. Opgegroeid tussen de velden. Sporten in de natuur is en blijft thuiskomen voor mij. Nooit vertrek ik met muziek in de oren, ik luister enkel naar de geluiden van de natuur. Laat mij los in een bos, door akkers en op veldwegen en ik ben een gelukkig mens. Mijn zentoestand bereik ik wanneer ik m’n loopschoenen aantrek en erop uittrek in de natuur.
Willy Van Eysendeyk

Willy Van Eysendeyk

Dankzij de actie 30-30 ben ik gestart met meer te wandelen. Ik bouwde tijdens die 30 dagen mijn schema uit tot 100 km per week, vastbesloten om aan mijn conditie te werken. Na afloop van de campagne kreeg ik helaas op 6 april de diagnose slokdarmkanker. Het beste wat ik volgens de dokters kon doen, was mijn conditie op peil houden. Op die manier stond ik fysiek en mentaal sterk voor de komende operatie en de daarop volgende revalidatie. In mei en juni onderging ik vijf chemo's en 25 bestralingen. Gedurende deze weken ben ik mijn 100 km per week blijven wandelen. Omdat mijn fysieke toestand zo goed was, beslisten de dokters om mij twee weken vroeger te opereren. Drie dagen na de operatie waagde ik me al aan een kleine wandeling. Ik ben ervan overtuigd dat dagelijks bewegen mij heeft geholpen bij mijn snel herstel.